نحوه انتخاب اولین پیپ تنباکو
یک پیپ درجه یک و آنتیک هم , بدون تمیز کردن منظم و پیوسته پیپ ؛ خیس و نمناک میشود و طعم بدی میگیرد و دیگر نمیتوانید از پیپ کشیدن با این پیپ لذت ببرید . برای از بین بردن این مسایل شما نیاز به یک برنامه منظم تمیز کردن و نگه داری پپ هایتان دارید .
ابزارهای مورد نیاز برای تمیز کردن و نگه داری پیپ :
- فرچه پنبه ای لوله پاک کن
- فرچه زبر
- فرچه نرم و کرک دار
- محلول شیرین کننده پیپ یا الکل شستشوی پیپ
- فرچه زیر برس مانند
- تراش پیپ یا همان قلاویز پیپ
- کوبه و قاشق و سوزن پیپ
مفهوم چرخه پیپ ( چرخش پیپ )
چرخه پیپ به تعداد پیپ های شخص بستگی دارد که به ترتیب آنها را استفاده میکند . مساله چرخش پیپ یک مساله مهم ( در واقع اولین و مهم ترین مساله ) در مراقبت و تمیز نگه داشتن و سلامتی پیپ شما میباشد و این بخاطر آنست که پیپ شما برای ادامه عملکرد خوبش به استراحت نیاز دارد . برای این امر معمولا پیپ کش ها چندین پیپ دارند و آنها را بصورت روزانه یا دوره ای تعویض میکنند و به پیپ قبلی خود استراحت میدهند !
قبل از روشن کردن پیپ :
مراقبت و تمیزکردن پیپ شما در واقع با همان اولین روشن کردن توتون در پیپ و کشیدن پیپ آغاز میشود . هربار ؛ قبل از روشن کردن پیپ با فرچه پیپ نرم یا حتی زیر داخل لوله های پیپ را تمیز کنید تا هرگونه خاکستر و ته مانده توتون مانده از دفعه قبل از لوله پیپ بیرون بیاید ؛ سپس به آرامــی کاسه پیپ را روی کف دست خود و یا روی حوله یا سطحی نرم , کوبیده تا زواید داخل کاسه بیرون ریخته شود
در هنگام پیپ کشیدن :
در خلال پیپ کشیدن ؛ مهمترین و بهترین زمان مراقبت از پیپ تان هست . این مراقبت از زمان گرفتن شعله فندک پیپ یا کبریت روی توتون شروع میشود ؛ باید شعله را فقط روی توتون گرفته و مواظب باشید شعله روی دهانه چوبی پیپ نیاید و آنرا نسوزاند ؛ لبه سیاه پیپ نشاندهنده بی احتیاطی و بی توجهی شما در استفاده از پیپ تان است. در خلال پیپ کشی نیز شما باید توجه داشته باشید اگر پیپ شما مزه ترشی یا شوری یا طعم بد به خود گرفته , پیپ شما به یک تمیزکاری اساسی نیاز دارد .
اگر لبه چوبی پیپ تان در هنگام گرفتن شعله کمی سیاه شد چکار باید کرد ؟؟
در همان لحظه پارچه ای نرم را کمی با بزاق خود تر کنید و روی لبه پیپ به آرامی بکشید تا دوده از بین برود .
بعد از پیپ کشیدن :
مهم توجه داشته باشید ؛ هرگز دستگیره پلاستیکی ( دهانه پیپ ) را در هنگامی که پیپ شما هنوز گرم است ؛ از پیپ بیرون نیاورید ؛ چون این کار باعث شکستن یا خراب شدن دستگیره پیپ و دهانه داخل لوله پیپ می شود . بعد از هربار پیپ کشیدن باید پیپ تان یک تمیزکاری خوب و حسابی شود . ابتدا صبر کنید پیپ تان خنک شود و سپس خاکستر و ته مانده توتون را از ته کاسه پیپ با ابزار قاشق و سوزن پیپ خارج سازید . با یک انگشت یا کف دست خود بالای کاسه پیپ را گرفته و چند ثانیه پیپ تان را تکان دهید و بلرزانید تا خاکستر داخل دیواره کاسه پیپ پخش شود و لایه ی محافظ کربنی شده ای را در دیواره پیپ ایجاد کند . این عمل به مرور یک لایه محافظ در داخل دیواره پیپ درست میکند که مقاومت پیپ را در برابر حرارت بیشتر میکند و عمر پیپ شما را بالا میبرد .
سپس باقی مانده خاکستر را دور ریخته و فرچه پیپ را وارد دهانه دستگیره پیپ نموده تا سر فرچه از ته کاسه پیپ بیرون بزند و سپس آنرا بیرون کشیده و این عمل را چندبار انجام دهید تا داخل لوله پیپ کاملا تمیز شود . میتوانید در این مرحله فرچه پیپ را با محلول تمیز کننده مرطوب کرده تا تمیزکاری بهتری صورت گیرد . سپس پیپ تان را ۲ تا ۴ روز استراحت دهید و استفاده نکنید تا برای پیپ کشیدن بعدی آماده شود .
فرم و اندازه پیپ :
فرم پیپ بستگی زیادی به سلیقه مصرف کننده دارد ، خیلی از اسموکر ها پیپ های خمیده را ترجیح می دهند که فشار کمتری بر روی دندان و آرواره ها ایجاد می کنند و نگه داشتن آنها در دهان آسان تر است و گروهی دیگر پیپ های فرم مستقیم و صاف را میپسندند که دود حاصل از سوختن توتون به چشم ها وارد نمیشود و تمیز کردن استم و شنک از وجود رطوبت و شیره بوسیله نخ تمیز کننده در این فرم پیپ ها راحت است .
در مورد سایز پیپ نیز توصیه می شود از پیپ هایی با کاسه بسیار کوچک استفاده نکنید به دلیل گرم و داغ شدن بیشتر و همچنین از پیپ هایی با کاسه بزرگ هم استفاده نکنید به دلیل اینکه حجم توتون در این نوع پیپ ها زیاد است و روشن نگه داشتن و استفاده از تمام توتون تا انتها برای تازه کارها دشوار است.
پیپ ها به دو فرم کلی تقسیم می شوند که این عنوان بندی بر اساس داشتن و یا نداشتن انحنا در قسمت شنک و استم پیپ صورت گرفته است .
پیپ فرم خمیده :
در حالت خمیده قسمت شنک و استم به حالت حرف : S در الفبای انگلیسی می باشد که انحنای موجود میتواند از کمترین حالت ممکن تا بیشترین زاویه ، باشد به شکلی که این فرم از کمترین انحنای ممکن ، نزدیک به یک خط صاف تا بیشترین زاویه ممکن می تواند ساخته شود .
پیپ های خمیده در اکثر مواقع به جهت قرار گرفتن و نگاه داشتن در دهان و در بین دندان ها برای بیشتر افراد مناسب تر هستند ، به دلیل پایین بودن مرکز ثقل کاسه پیپ ، آویزان بودن و در دهان جای گرفتن اینگونه پیپ ها ،حس بهتری دارد بنابراین برای افرادی که عادت دارند در هنگام پیپ کشیدن صحبت کنند در حالیکه پیپ را در دهان خود نگاه داشته اند ، پیپ های خمیده گزینه مناسب تری هستند .
پیپ فرم مستقیم :
در فرم مستقیم و صاف ، استم و شنک می توانند در هر طولی از کوتاه ترین حالت تا بلندترین اندازه ، ساخته شوند .پیپ های صاف و مستقیم ، فرم هایی رسمی تر بحساب می آیند و شاید بتوان از آنها در مراسم سخنرانی و یا در جمع های دوستانه و غیره ، گاهی بعنوان اشاره گر و راهنما در هنگام صحبت ، استفاده کرد ، همچنین در اینگونه پیپ معمولا کاسه پیپ در فاصله بیشتری از صورت قرار می گیرد .
در هر حال افرادی هستند که هر دو فرم خمیده و مستقیم پیپ را در بین دندان خود نگاه داشته و در مدت زمان پیپ کشیدن ، پیپ را در دهان خود نگاه و در بین دندان ها نگا می دارند .
اکثر پیپ کش ها معمولا در مجموعه خود از هر دو فرم پیپ یعنی خمیده و صاف ، تعدادی موجود دارند . در گذشته بطور معمول پیپ های خمیده محبوبیت بیشتری داشتند و شاید بتوان گفت نسبت پیپ های خمیده به پیپ های صاف ، سه به یک بود اما امروزه این محبوبیت تقریبا بطور مساوی در بین این دو فرم پیپ ، تقسیم شده است .
هر دو فرم خمیده و صاف پیپ ، می توانند در اشکال گوناگون ساخته شوند ، از اشکال استاندارد گرفته تا مدل های امروزی و ساختار شکن و بدون در نظر گرفتن شکل پیپ ، اندازه آن می تواند از کوچکترین حالت ممکن ( معمولا در اروپا بیشتر پیپ هایی با ساز کوچک رواج و محبوبیت بیشتری دارند و در آمریکا خلاف آن است ) تا بزرگترین اندازه پیپ ، ساخته می شوند .
معمولا اکثر پیپ کش ها به دنبال پیپ هایی با اندازه کاسه متوسط که مناسب برای داشتن اسموکی در حدود ۴۵ تا ۶۰ دقیقه می باشند ، هستند .
در کل فرم ها و شیپ های بسیاری توسط سازندگان از ابتدا تا کنون بوجود آمده است که گاهی با داشتن شیپ و ظاهری یکسان ، نام های مختلف بر روی آنها گذاشته شده است و این آشفتگی و تنوع گاهی با تجربه های این وادی را نیز در انتخاب و بیان درست نام یک پیپ ، دچار سردرگمی می کند .
به عنوان مثال فردی که شغل او ، در محیط بیرون و فضای باز است شاید پیپ های بزرگ و زمخت که در برابر ضربه مقاوم تر هستند را ترجیح دهند و یا یک تاجر و بیزینس من شاید به دنبال پیپ های خاص و ظریف با تزئینات مختلف باشد و یا اینکه فردی که می تواند زمان زیادی را صرف پیپ کشیدن کند شاید به دنبال پیپ هایی با کاسه بزرگ باشد چرا که اسموک وی ، طولانی تر خواهد بود و یا شاید یک دانشجو دنبال پیپ هایی با کاسه کوچک جهت تمدد اعصاب و پیپ کشیدن در زمان های کوتاه مابین کلاس های خود باشد .
در هر صورت کاملا مشخص است که انتخاب یک پیپ برای خود و یا دیگران ، انتخابی کاملا سلیقه ای است با این حال ، حقایق و ظرایفی در این باره وجود دارد که دانستن آنها می تواند در داشتن انتخابی مناسب تر ، به شما کمک کند .
قیمت پیپ :
پیپ در کشور ما معمولا از حدود ۷۹۵۰۰۰ تومان شروع شده و تا چند میلیون ادامه پیدا می کند .پیشنهاد میکنم برای اولین پیپ از گران قیمت ها شروع نکنید تا اگر بنا به دلایلی از ادامه پیپ کشیدن منصرف شدین فشار مالی زیادی به شما وارد نشود .همچنین از خرید پیپ های فیک و چینی موجود در بازار نیز خودداری کنید که جزء ضرر به سلامتی و همینطور جیب شما چیزی بهمراه نخواهد داشت .
توصیه میکنم به فروشگاه مراجعه کنید و از گفتن این موضوع که شما در پیپ کشیدن تازه کار هستین ابایی نداشته باشین ، در هر صورت فروشنده دیر یا زود متوجه این موضوع خواهد شد ولی با بیان تازه کار بودن فروشنده می تواند طیف وسیعی از انتخاب ها را پیش روی شما قرار دهد و چه بسا توصیه های ارزشمندی برای شروع کار داشته باشد .
فیلتر پیپ :
یکی از اساسی ترین موارد در هنگام پیپ کشیدن داخل ندادن دود حاصل از سوختن توتون به ریه هاست بهمین دلیل به عقیده خیلی ها وجود فیلتر امری غیر ضروری است ، به عقیده این گروه یکی از معایب وجود سیستم فیلترینگ در صورت رعایت نکردن نظافت مرتب و منظم تاثیر بر روی طعم و مزه و کیفیت اسموک به دلیل وجود آلودگی در سیستم فیلترینگ است .اگر چه در بسیاری از نقاط دنیا بخصوص اروپای مرکزی استفاده از پیپ های فیلتر دار 9 میلی متری رایج و مرسوم است .
در هر صورت استفاده کردن و یا نکردن از فیلتر امری سلیقه ای است .
یکی از معروف ترین اکسسوری ها در بین آقایان که از محبوبیت بسیاری نیز برخودار است پیپ ها هستند که به نوعی خیلی از آقایان ترجیح می دهند از پیپ به عنوان جایگزین سیگار استفاده می کنند.
پیپ ها انواع مختلفی دارند که شامل انواع چوبی دست ساز و کارخانه ای هستند.
پیپ دست ساز به عنوان کالایی لاکچری و لوکس محسوب می شوند که از چوب های مرغوب ساخته می شوند و به نسبت سایر پیپ ها قیمت بالاتری دارند و گزینه های مناسبی برای افراد هستند که کلکسیون دارند و به عنوان بهترین پیپ اصل معرفی می شوند که با پیپ ساز ساخته می شوند.
پیپ های ارازان قیمت تر نیز در باراز جهانی وجود دارند که به خاطر قیمت مناسب طرفداران بسیاری دارد و بیشتر افراد طالب خرید این مدل از پیپ ها هستند که با عنوان پیپ خوب و ارازن معرفی می گردند.